вівторок, 14 травня 2013 18:06

"Свободівець" про антидискримінаційний закон: "Він заборонить пропаганду нормального способу життя"

"Свободівець" про антидискримінаційний закон: "Він заборонить пропаганду нормального способу життя"
Ігор Мірошниченко. Фото: pro100news.info

"Свободівці" проти антидискримінаційного законопроекту, бо він легалізує заборону пропаганди нормального способу життя.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко, говорячи про позицію партії щодо законопроекту №2342 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискредитації в Україні".

"Ми хочемо, щоби українське суспільство знало і пам'ятало про традиційні сімейні цінності, про норми суспільної моралі, які в українському суспільстві надзвичайно сильні і міцні, і про християнські цінності, на яких виховувалися наші предки", - пояснив парламентар.

Він переконаний, що щодо боротьби з дискримінацією за різними ознаками, то в Україні і так є норми, які це передбачають. Водночас, зауважив Мірошниченко, саме цей законопроект аж ніяк не передбачає захисту тих чи інших людей, які потерпають від дискримінації.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Засмаглі нардепи поборолись з корупцією, а недоторканність і сексменшини вирішили не чіпати

"В Україні передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність за дискримінацію за різними ознаками. В тому числі, за ознаками статі тощо. Але сьогодні не стоїть питання про прийнятті закону, який би захистив інтереси етнічних меншин, тої чи іншої статі чи інших меншин за іншими ознаками. Сьогодні стоїть питання про внесення змін та доповнень до існуючих вже законопроектів", - підкреслив він.

"Свободівець" пояснив: "Саме тому ми виступаємо проти законопроекту №2342, який ініціював Кабінет міністрів. Бо зміни, які вносяться, передбачають заборону не приймати на роботу, наприклад, людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Очевидно, що він (законопроект. - ред.) легалізує, наприклад, в навчальних закладах людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, які будуть розповідати, що вони є нормальними".

Крім того, переконаний нардеп, цей законопроект, при його ухвалення, фактично заборонить пропаганду традиційних сімейних та християнських цінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект по сексменшинах зняти з розгляду ВР запропонував Єфремов

"Цей законопроекти легалізує заборону пропаганди нормального способу життя, традиційних сімейних цінностей. Цей законопроект буде спрямовано проти священників, які читають святе письмо і говорять, що гомосексуалізм — це є збочення, це є не нормально і пропагують традиційні сімейні цінності. Саме тому ми виступаємо проти нього", - підсумував Мірошниченко.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада мала намір розглянути законопроект №2342 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискредитації в Україні", який має на меті внесення змін до деяких законодавчих актів. Противники цього законопроекту наполягають, що основна його загроза - це фактична легалізація гомосексуалізму в Україні. Однак розгляд цього проекту було відкладено. Як пояснив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, це було зробленою за його проханням, оскільки, на його думку, достатньої кількості голосів за цей законопроект все рівно не знайдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада перенесла розгляд законопроекту щодо сексменшин

Варто зазначити, що цей законопроект є одним з так званих євроінтеграційних, які Україна має ухвалити задля підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" про антидискримінаційний закон: "Він заборонить пропаганду нормального способу життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути