Ексклюзиви
неділя, 18 січня 2009 15:12

Світова фінансова криза входить у другу фазу, яка триватиме до 2011 року

Світова фінансова криза входить у другу фазу, яка триватиме до 2011 року

Минулий тиждень позначився потрясіннями в банківському секторі багатьох країн планети. Економісти пояснюють: світ вступає в другу фазу фінансової кризи.

Провідні фінансові аналітики переглянули свої попередні прогнози. Нині вони пророкують: скрута дошкулятиме нам ще майже 18 місяців. Тож датою виходу із фінансового піке вони називають 2011-ий.

Найбільше від негараздів постраждали банки. Так, найпотужніша фінустанова Євросоюзу – німецький "Дойчебанк" оголосив про рекордні збитки – майже п"ять мільярдів доларів. Найбільший банк світу – американський "Сітігруп" втратив десять мільярдів.

Господарює фінансова криза і в інших секторах американської економіки. За минулий тиждень там критично впала ціна на нафту - до 35 доларів за барель. А гіганти автомобільної галузі різко скоротили обсяги виробництва. Тож, за чотири дні до своєї інавгурації, американський президент Барак Обама закликав американців готуватися до складних часів, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Світова фінансова криза входить у другу фазу, яка триватиме до 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути