Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 11:58

Світлана Медведєва змінила стиль для саміту "вісімки" (ФОТО)

 
Феєрверком і розкішною вечерею у японському стилі завершився вчора перший день саміту G8. Культурна програма почалася в холі готелю, де лідери країн "великої вісімки" залучилися до традиційного японського свята "Танабата" - "Фестивалю зірок". За традицією цього дня потрібно загадувати бажання. Їх необхідно записати на смужках паперу і розвішувати на гілках бамбука.

Керівники держав та їх дружини написали свої бажання заздалегідь, а потім повісили листочки на гілках бамбука у фойє готелю. У святі взяли участь і Дмитро Медведєв зі своєю дружиною Світланою. Пані Медведєва з"явилася на заході у незвичному для неї вбранні. Якщо раніше вона віддавала перевагу класичному стилю, то на свято Світлана прийшла у сукні в японському стилі, схожій на кімоно. Мабуть так на неї вплинула демонстрація вдягання 12-шарового кімоно, що влаштувала дружина прем"єра Кііоко Фукуда для дружин глав "великої вісімки".

У побажанні російського президента написано наступне: "Хай між Вегою і Альтаїром пролягає Чумацький шлях, але вони єдині у всесвіті завдяки непереможній силі їх почуттів. Для людей Землі ця істина вельми повчальна: нас теж об"єднує відповідальність за майбутнє нашого загального дому, мир, благополуччя і природу якого ми зобов"язані зберегти. Переконаний, що саміт "вісімки" на Хоккайдо внесе свій внесок у досягнення цієї загальної мети".

Після "Танабата" учасникам саміту продемонстрували японський танок, що виконали близько 200 переможців загальнонаціональних конкурсів. Учасники саміту спостерігали за ними з ґанку готелю, стоячи під прозорими парасольками оскільки на Хоккайдо йшов дощ.

Негода, втім, не завадила закінчити свято традиційним японським феєрверком. Його особливість в тому, що заряд закладається у великі циліндри зі стовбурів бамбука, які потрібно тримати в руках. Протягом хвилини звідти виривається п"ятиметровий язик полум"я. Відразу після цього шоу лідери "великої вісімки" відправилися на вечерю.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Світлана Медведєва змінила стиль для саміту "вісімки" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути