понеділок, 07 червня 2010 16:54

Світ очікує дефіцит апельсинового соку

Світ очікує дефіцит апельсинового соку

Ціни на апельсиновий сік у найближчі кілька місяців різко виростуть через неврожай цитрусових в Бразилії. Про це пише газета The Financial Times з посиланням на найбільшого в країні виробника апельсинового соку - компанію Cutrale of Brazil.

За словами виконавчого директора Cutrale of Brazil Карлоса Віакави, в контрактах з бразильськими постачальниками апельсинів передбачено підвищення цін на 50-60 відсотків. На світовому ринку виробництва апельсинового соку на частку Бразилії припадає приблизно половина.

Раніше в Cutrale повідомили, що врожай апельсинів у 2010-2011 роках складе близько 286 мільйонів ящиків, скоротившись в порівнянні з попереднім сезоном на 6,2 відсотки. Цьогорічний урожай стане мінімальним з 2003-2004 років. Апельсини продаються ящиками; в кожен поміщається приблизно по 40 кілограмів фруктів.

На підвищення цін на апельсиновий сік також вплине очікуваний неврожай у Флориді, відзначає газета. У поточному сезоні виробництво апельсинів у штаті, який є другим за величиною виробником цих фруктів, складе 136 мільйонів ящиків, ставши найнижчим за останні десять років.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Світ очікує дефіцит апельсинового соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути