понеділок, 27 липня 2009 11:43

Свинячий грип в Росії набирає обертів

Свинячий грип в Росії набирає обертів
Міністерство охорони здоров"я Свердловської області повідомляє в понеділок про те, що в єкатеринбурзьку міськлікарню номер 40 з підозрою на зараження вірусом А/H1N1 госпіталізовано 15 осіб, всього під підозрою знаходяться 23 людини.

Минулої середи чотири підлітки, які повернулися до Єкатеринбургу з-за кордону, були госпіталізовані з підозрою на грип A/H1N1, в четвер прес-служба міської лікарні номер 40 повідомила, що їхня кількість збільшилась до 10. В п"ятницю, за даними обласного Мінохоронздоров"я, було госпіталізовано 14 осіб.

На урядовому штабі в п"ятницю обласний прем"єр Віктор Кокшаров заявив, що зафіксовано вже 19 випадків захворювань з підозрою на вірус. Остаточний діагноз хворим буде встановлений після отримання результатів досліджень, зроблених на базі НВО "Вектор" міста Новосибірська.

Результати аналізів з новосибірської лабораторії поки не надійшли, повідомив в понеділок прес-секретар обласного Мінохоронздоров"я Костянтин Шестаков.

За його словами, за даними на 12.00 (09.00 за київським часом) понеділка, 23 жителі Єкатеринбургу можуть бути заражені вірусом A/H1N1, з них в лікарні знаходяться 19 людей.

"Всі госпіталізовані почуваються задовільно. Перша трійка готується до виписки", - сказав Шестаков.

Заступник генпрокурора РФ в Уральському федеральному окрузі Юрій Золотов зажадав в п"ятницю від окружних прокуратур підсилити нагляд за дотриманням законодавства про епідеміологічну безпеку у зв"язку зі зростаючою загрозою зараження вірусом A/H1N1.

За даними Росспоживнагляду, заснованими на інформації регіональних бюро ВООЗ, загальна кількість підтверджених випадків захворювання грипом А/H1N1 в світі на 22 липня складає 143 тисячі 841, включаючи 813 випадків з летальним результатом. У Росії підтверджено лабораторно тільки 12 випадків грипу, всі з яких виявилися привізними.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) 11 червня вперше більш ніж за 40 років офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв"язку зі стрімким розповсюдженням по світу грипу A/H1N1, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип в Росії набирає обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути