понеділок, 29 червня 2009 21:30

Свинячий грип потрапив до Росії через Петербург

Свинячий грип потрапив до Росії через Петербург

Круїзний лайнер, який раніше потрапив під підозру у російських медиків, все-таки привіз до Санкт-Петербургу свинячий грип. Раніше цю інформацію спростували в Росспоживнагляді. Проте тепер глава цього відомства Геннадій Онищенко підтвердив: на грип A/H1N1 хворі один пасажир і 13 членів екіпажу лайнера, прибулого з Хельсінкі. Всі вони ізольовані в каютах, решта туристів пройшла перевірку і відпущені на берег.

У всіх ізольованих підтверджений грип A/H1N1, сказав Онищенко. Згідно з отриманими даними, на момент приходу в порт Санкт-Петербургу знаходились в ізоляції 33 члени екіпажу і один пасажир, який мав симптоми ГРЗ.

"Силами медичного персоналу проведені дослідження із застосуванням експрес-тестів на наявність грипу, у 13 членів екіпажу і одного пасажира діагноз підтверджений. Всі вони ізольовані в каютах і медичних показань для госпіталізації у них немає. Лікування проводиться препаратом "Таміфлю"", - повідомив він.

За словами Онищенка, круїзне судно Emerald Princess під прапором Бермуд прибуло до Санкт-Петербургу о 6:30 з Хельсінкі, столиці Фінляндії. На борту знаходились 3,243 тисяч пасажирів і 1,201 тисяч членів екіпажу.

Перший випадок захворювання був виявлений у членів екіпажу 18 червня. Посадка пасажирів почалася в Копенгагені, Данія, 25 червня. У норвезькому Осло у них брали аналізи в стаціонарних лабораторіях на H1N1. До приходу в порт Санкт-Петербурга у 16 раніше захворівших симптоми захворювання вже були відсутні. Повторні аналізи були негативними.

"При обстеженні судна санітарною владою Росії система ізоляції хворих визнана адекватною ситуації. Всі пасажири, які залишили судно, піддалися термометрії під час сходу на берег, це 2 111 тисячі людей. Стан у всіх нормальний", - повідомив Онищенко. За його словами, хворим членам екіпажу і одному пасажирові сходити на берег заборонено. "Спостереження продовжується, заходи, що здійснюються, адекватні ситуації, що склалась. Судно залишить порт завтра", - сказав головний санітарний лікар Росії.

Між тим ВООЗ повідомила в понеділок: в світі зафіксовані 70 893 підтверджених випадків зараження людей вірусом грипу A/H1N1. Найбільше постраждали США (27 717), Мексика (8 279), Канада (7 775), Чилі (5 186), Велика Британія (4 250), Австралія (4 038), Аргентина (1 488), Китай (1 442) і Японія (1 212). За останніми даними, від вірусу померли 311 людей, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип потрапив до Росії через Петербург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути