Ексклюзиви
середа, 15 липня 2009 11:28

Швейцарський "Робінзон Крузо" провів на безлюдному острові 300 днів

Швейцарець 300 днів прожив на безлюдному острові в Тихому океані, маючи при собі лише два ножі та порося в якості компанії. Ксав"є Россет відправився у вигнання добровільно, їжу та все необхідне для життя він здобував сам, повідомляє агентство AustralianAssociatedPress.

Послідовник Робінзона Крузо взяв на острів лише швейцарський армійський ніж, мачете і відеокамеру: він знімав документальний фільм, який буде показаний цього року. Чоловік спробував на власному досвіді вивчити навики, необхідні для виживання, але давно забуті міськими мешканцями.

"Було важко, дуже важко", - зізнається Россет, який 10 місяців провів в архіпелазі Тонга. На вулканічному острові Тофуа площею 64 кв. км., де жив мандрівник, не було нічого, окрім "декількох свиней, безлічі кокосів, озера та джунглів".

"Спочатку доводилося дуже старатися, щоб вижити, - розповідає колишній професійний сноубордист. - Доводилося шукати їжу і воду, будувати притулок, вчитися рибалити, всьому вчитися". З самого початку його почало обтяжувати відчуття самоти.

За два місяці Россет втратив майже 18 кг Стабілізувати вагу вдалося лише після того, як він навчився ловити та вбивати диких свиней. В процесі полювання він обзавівся єдиним другом - поросям.

"Я не міг її з"їсти, тому що в ній не було достатньо м"яса, так що я узяв її з собою, і вона була поряд три місяці, - розповідає Россет. - Вона була зовсім як собака. Вона була дуже хорошим другим, хоча я і не розмовляв з нею, як Том Хенкс у фільмі "Ізгой" говорив з волейбольним м"ячем".

Через вісім місяців Россет, за власними словами, абсолютно освоївся на острові. "Більшу частину дня я нічого не роблю, дивлюся на величезний океан або на метелика, який прилетів зі мною поздороватися, - записав він в цей час в своєму щоденнику. - Їжі у мене теж вдосталь. Тепер і лише тепер я можу сказати, що відчуваю себе себе вдома".

Повернувшись на батьківщину, Россет оголосив, що найближчим часом не планує ніяких експедицій.

Newsru.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Швейцарський "Робінзон Крузо" провів на безлюдному острові 300 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути