вівторок, 07 лютого 2012 21:06

Шведський прем'єр пропонує підвищити пенсійний вік до 75 років

Шведський прем'єр пропонує підвищити пенсійний вік до 75 років

Вік виходу на пенсію в Швеції необхідно підвищити до 75 років, заявив у вівторок, 7 лютого, прем'єр-міністр країни Фредрік Рейнфельдт в інтерв'ю шведській газеті "Дагенс ньюхетер".

Шведський прем'єр також зазначив, що роботодавцям варто переглянути своє ставлення до людей у віці і приймати на роботу громадян старше 55 років.

"Треба брати на роботу людину у віці 55 років, якщо вона згодна працювати до 75, оскільки 20 років — це достатній і привабливий термін трудової угоди — стверджує прем'єр. - А зараз люди в цьому віці більше думають не про нову роботу, а про те, що вже скоро вони вийдуть на пенсію".

Глава шведського уряду вважає, що соціальна програма Швеції не зможе в майбутньому забезпечувати такі ж щедрі пенсії, якщо не збільшити пенсійний вік населення, відзначає газета.

Заяви Рейнфельдта викликали бурхливу реакцію профспілок, які вважають збільшення пенсійного віку радикальним і необгрунтованим кроком.

"Це неможливо зробити зараз, коли, в середньому, люди йдуть на пенсію у віці 64 років", — заявив газеті Матс Морін — економіст, який працює в місцевій профспілці.

З його слів, уряду спочатку потрібно поліпшити умови праці громадян, щоб вони залишалися здоровими до похилого віку і могли продовжувати працювати.

Зараз ви читаєте новину «Шведський прем'єр пропонує підвищити пенсійний вік до 75 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути