четвер, 04 січня 2007 10:18

Шумахер придбав один з найдорожчих автомобілів у світі (ФОТО)

Міхаель Шумахер, який 2006 року завершив кар"єру професійного гонщика Формули-1, придбав одну з найдорожчих легкових машин - Shelby Cobra Daytona. Всього у світі налічується 6 машин даної марки, майже всі з них були зроблені ще в 60-х роках XX століття спеціально для гонок в класі GT.

5 з 6 машин зібрали в Італії і їхні власники відомі в автомобільному світі. Шосту машину зібрали в США і зникла з поля зору фахівців аж до 2001 року.

Тоді виявилось, що машина стояла в каліфорнійському гаражі Донні О"Хари, яка наклала на себе руки. В результаті спадкоємці влаштували судовий процес, щоб визначитись із власником автомобіля.

Експерти оцінюють Shelby Cobra Daytona в $4 мільйони.

Shelby Cobra Daytona - це єдиний автомобіль американського виробництва в рейтингу "Форбс" - творіння інженера Керролла Шелбі, який намагався похитнути незаперечну перевагу італійських компаній.

На чемпіонаті США 1963 року лідерство утримували гонщики, які виступали на "Феррарі-250-GTO". Конструктор Шелбі виставив проти них Shelby Cobra, але програв. Тоді він замінив конструкцію шасі, удосконалив кузов, покращивши його аеродинамічні властивості, і встановив на нову модель двигун "Форд-V8-289".

Дебютувала Shelby Cobra Coupe в місті Дейтон, тому в її назві і з"явилося це слово. Після того, як Керолл Шелбі завоював титул "Автомобільного виробника року", він виготовив ще п"ять своїх "Купе", повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Шумахер придбав один з найдорожчих автомобілів у світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути