Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2009 12:47

Суддя згорів у машині заживо через свої рішення

У четвер на Броварському міському цвинтарі біля Києва поховали суддю Вищого господарського суду Михайла Михайлюка, чиє обгоріле тіло було виявлено в селищі Проліски вранці 20 січня.

Цей факт підтвердили "Сегодня" у столичному міліцейському головкомі.

При цьому там повідомили, що результати судово-медичної і ДНК-експертиз співпали з попередніми висновками про те, що сильно ушкоджене вогнем в обгорілій іномарці "Ніссан" тіло належить Михайлюку.

За словами начальника прес-служби головкому Володимира Поліщука, експерти встановили, що, коли машина горіла, Михайлюк був ще живий, однак тілесні, зокрема ножові, поранення на тілі не виявлені.

На даний момент проводяться дослідження, які дозволяють дати відповідь на питання, чи не був суддя перед смертю отруєний, підданий дії якихось наркотичних чи психотропних препаратів.

Ідентифікувати труп допомогли прижиттєва стоматологічна карта, а також каблучка і залишки одягу, упізнані рідними.

Як повідомили газеті колеги покійного, проводити його в останню путь прийшло кілька сотень людей не тільки з Києва, але також із Броварів, де він раніше жив і працював головою міськсуду. Ховали Михайлюка в закритій труні.

Більшість колег схильні вважати, що Михайлюк постраждав від когось із його земляків, хто проходив по кримінальних справах у Броварах і розправився з ним після звільнення з колонії.

Утім, пише газета, циркулює і така чутка: нібито судді запропонували величезну (в кілька мільйонів доларів) суму за винесення свідомо неправосудного рішення, але потім відносини з хабародавцем у нього не склалися ( чи то відмовився брати, чи то взяв, але рішення не виніс).

У Генпрокуратурі виданню ці чутки "поки не підтверджують".

Як відомо, у четвер голова МВС Юрій Луценко висунув гіпотезу, що Михайлюк помер у результаті самоспалення: двері й вікна в машині були закриті, сам водій пристебнутий ременями безпеки, а камери спостереження на заправці незадовго до інциденту засікли, що Михайлюк сідав у салон із каністрою.

Зараз ви читаєте новину «Суддя згорів у машині заживо через свої рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути