Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2009 10:27

Судно "Аріана" з 24 українцями на борту буде в полоні до літа

Судно "Аріана" з 24 українцями на борту буде в полоні до літа
Ось уже 25 днів захоплене піратами судно "Аріана" з 24 українцями на борту знаходиться в полоні. Ніяких новин від заручників не поступає, родичі говорять, що практично нічого не знають про своїх близьких. "Мені дівчина з крюїнгової компанії дзвонить досить часто, десь раз на два-три дні, але нічого конкретного не говорить. Розповідає тільки, що у них є їжа і вода. Ставлення піратів до моряків, за їхніми словами, лояльне, — розповідає мама захопленого токаря Сергія Катерина Павалаки. — Говорять, ніби до початку літа повинні їх звільнити. А ось про суму, яку вимагають загарбники, нам не розповідають. До того ж підозріло, що переговори йдуть так довго, адже нас переконують, що судно застраховане. Я Сергія номер постійно набираю, але він відключений. Мені часом так страшно стає. Залишається тільки сподіватися..."

Не повідомляють конкретику і в МЗС. За словами, прес-секретаря Василя Кирилича, з судном усе добре, продовольство є, а переговори йдуть. Додаткової інформації немає.

Що стосується компанії "Укркрюїнг", яка відправляла моряків у рейс, тут мовчать.

Експерт, головний редактор газети "Морський Бюлетень - Совфрахт" Михайло Войтенко запевняє, що відсутність інформації підтверджує, що з екіпажем усе добре: "Якби щось трапилося, про це відразу дізналися б журналісти. Таке неможливо приховати. Тиша означає, що переговори ведуться спокійно".

Судно було захоплене 2 травня в Індійському океані. Балкер виходив з Бразилії на Близький Схід з вантажем 35 тисяч тонн сої, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Судно "Аріана" з 24 українцями на борту буде в полоні до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути