пʼятниця, 09 лютого 2018 18:47

Судовий позов проти самобуду УПЦ МП готує музей історії

Судовий позов проти самобуду УПЦ МП готує музей історії
Національний музей України готужє позов проти самобуду на їх території біля фундаментів Десятинної церкви. Фото: Андрій Жигайло

Національний історичний музей України збирає документи для позову до суду на будівників незаконної споруди УПЦ Московського патріархату біля фундаментів Десятинної церкви.

Про це на прес-конференції сьогодні розповіла директор музею Тетяна Сосновська.

"Незаконна споруда, про яку іде мова, побудована не на фундаменті Десятинної церкви. У 2004 році просили дозвіл побудувати на фундаментах. Вона побудована поряд з фундаментами. Але це охоронна зона, де не може бути ніякого незаконного будівництва. Київрада зобов'язала музей підготувати позов та зібрати документи для прокуратури. Ми збираємо документи і просимо допомогти в тому, щоб ми могли якомога швидше отримати юридично завірені копії документів, які нам потрібні для формування позову. Якщо ці документи сягають 2004, 2000 року, то для цього потрібна робота в архівах. Тому ці пошуки можуть дуже затягнутися", - каже директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський патріархат зобов'яжуть знести самобуд

Сосновська розповіла, що будівельні вагончики, які стоять біля незаконної споруди, також належать до самобуду. Є кілька приписів від комунального підприємства благоустрою Подільського району про їх демонтаж. Але комунальникам жодного разу не дали це зробити - люди, які називають себе парафіянами церкви , постійно влаштовують акції протесту.

У понеділок Апеляційний суд Києва відпустив на поруки депутатів двох архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка. Їх затримали за підозрою у спробі підпалу незаконної каплиці УПЦ МП у Києві біля Десятинної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Судовий позов проти самобуду УПЦ МП готує музей історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути