понеділок, 07 червня 2010 16:09

Суд заборонив мусульманкам в хустці фотографуватися на паспорт

Суд заборонив мусульманкам в хустці фотографуватися на паспорт

Окружний адміністративний суд м. Києва відхилив позов мешканки Бахчисараю Сусанни Ісмаїлової, яка вимагала від Міністерства внутрішніх справ України дозволити їй сфотографуватися на паспорт у хіджабі - головній хустці, носіння якої обов"язкове для віруючих мусульманок, повідомляє "Обком" з посиланням на кримську газету "Возрождение".

Судовий процес в Окружному админсуді Києва завершився минулої п"ятниці, 4 червня. За підсумками розгляду справи суд відмовився задовольнити позов кримчанина, за яким відповідачем виступало МВС України. "Іншими словами, суд вважає, що права мусульманки не ущемляються, а, отже, дівчата будуть вимушені і далі фотографуватися без хіджабу", - пояснює видання.

Ісмаїлова готується подати на апеляцію на дане рішення суду.

У своєму позові 25-річна Сусанна Ісмаїлова вимагала визнати затверджений наказом МВС N600 від 15.06.2006 р. Порядок оформлення і видачі паспорта громадянина України таким, що суперечить ст. 3 закони "Про свободу совісті і релігійні організації", а також ст. 35 Конституції, що гарантує громадянам можливість безперешкодно справляти релігійні обряди. Саме на цей нормативний акт посилаються працівники паспортних столів, що відмовляють віруючим мусульманкам в праві сфотографуватися на паспорт в хіджабі.

Згідно діючому Порядку, фотографії, які подаються для оформлення паспорту, повинні бути виконані з одного негативу, з зображенням обличчя виключно анфас, без головного убору, і виготовлені на тонкому білому або кольоровому фотопапері без кута.

У США, Російській Федерації і низці країн Європи аналогічні судові процеси завершилися на користь мусульман.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив мусульманкам в хустці фотографуватися на паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути