пʼятниця, 06 липня 2012 15:47

Суд забрав землю у власників садиби Мурашко

Суд забрав землю у власників садиби Мурашко
Фото: ukrafoto.com

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Київради про передачу у власність забудовнику земельної ділянки, на якій стоїть садиба родини Мурашків. Про це розповів київський активіст Олександр Глухов.

"Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення суду першої інстанції, який відмовив прокуратурі у позові, і задовольнив позов прокуратури про повернення земельної ділянки  в районі Майдану Незалежності, у комунальну власність. Оскільки це суд апеляційний, то його рішення вступає в силу одразу після оголошення", - розповів активіст.

На цій земельній ділянці знаходиться житлова садиба родини Мурашків, поруч з державним історико-архітектурним заповідником "Стародавній Київ" та входить в ансамбль Софійського собору, котрий є внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенюк-Самсоненко розповіла, коли держпідприємства можна продавати за копійки

Проблема є в тому що, землю передали київській громаді, а громаду представляє Київрада, яка і продала ділянку з будинками в 2007 році, каже Олександр Глухов.

"Тепер, боюсь, що наша Київрада не дуже буде бігти і забирати землю на користь громади, і виконувати рішення суду. Вони, по-суті, самі порушили закон, продавши цю землю. Прокуратура подає позов до суду, щоб скасувати рішення Київради, повернути місту землю. Київрада в позові виступає відповідачем, виходить вони проти повернення землі громаді. І в цей самий час, коли повертають майно громаді, воно знову повертається до Київради", — зазначив Володимир Глухов.

Торік Господарський суд Києва повернув будинки у комунальну власність, натомість землю лишив у приватній.

Зараз ви читаєте новину «Суд забрав землю у власників садиби Мурашко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути