Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 09:04

Суд відпустив підозрюваного у справі "Роттердам+"

Суд відпустив підозрюваного у справі "Роттердам+"
Формулу "Роттердам+" ухвалили у березні 2016-го року. За нею ціну вугілля для теплоелектростанцій рахували з вартістю його транспортування з Нідерландів. Електроенергію для споживачів продавали дорожче. Фото - Ділова столиця

Підозрюваного у справі "Роттердам+" Тараса Ревенка, екс-посадовця Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, відпустили під заставу. Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд Києва.

Протягом 5-ти днів Ревенко має заплатити майже 2 млн грн застави. До 10 жовтня йому заборонено залишати межі Києва без дозволу слідчих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт спростував збитки від "Роттердам+"

Водночас прокуратура просила про арешт на 60 діб із альтернативою застави 5 млн грн.

Детективи Національного антикорупційного бюро 8 серпня повідомили про підозру 30-річному Дмитру Вовку. Він колишній голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики й комунальних послуг. Його та ще п'ятьох посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем. За даними слідства, у березні 2016-го члени комісії змовилися з групою компаній та ухвалили формулу "Роттердам+". Згідно з нею ціну вугілля для теплоелектростанцій рахували з вартістю його транспортування з Нідерландів. Таких видатків насправді не було. Електроенергію для споживачів продавали дорожче. За 2 роки вони переплатили 18,87 млрд грн. Із них 14,3 млрд дісталися групі приватних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив підозрюваного у справі "Роттердам+"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути