четвер, 28 квітня 2016 19:44

Суд арештував землю, на якій розташований сквер Небесної сотні

Суд арештував землю, на якій розташований сквер Небесної сотні

Господарський суд Києва заарештував ділянку по вулиці Михайлівській, 24-26, де знаходиться сквер Небесної сотні.

Про свідчить відповідне рішення суду від 26 квітня, повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.

"Суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та наклав арешт на спірну земельну ділянку, а також заборонив державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти дії, пов'язані з реєстрацією прав на неї", - зазначається в повідомленні.

Зазначимо, 30 березня 2007 року ділянки по вулиці Михайлівській, 24-26 були передані для реконструкції та облаштування скверу, будівництва готельно-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського, торговельного, соціального призначення, з наземними і підземним паркінгами.

Земельна ділянка під сквером належить ТОВ "Грін Плаза".

У 2014 році місцеві жителі власними силами і за власні кошти облаштували сквер Небесної Сотні по вулиці Михайлівській, 24-26. Проте, рішення суду від 14 жовтня 2014 року залишало в силі плани забудовника щодо будівництва.

У травні 2015 року мер Києва Віталій Кличко запевнив, що у сквері Небесної Сотні на вулиці Михайлівській, нічого не будуватимуть. А у вересні Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок по вулиці Михайлівській, 24-26 з ТОВ "УКРінвестресурс" та створила сквер на цьому місці.

Проте наприкінці січня 2016 року у КМДА повідомили, що судові розгляди по одній з ділянок під сквером Небесної сотні тривають.

"Сквер Небесної сотні розташований на двох земельних ділянках. Одна з них – у приватній власності, друга – в оренді. Київрада розірвала договір оренди, і одна з двох ділянок землі повернулася у власність громади Києва", – наголошував тоді мер Києва Віталій Кличко.

Він пообіцяв, що міська влада докладе правових зусиль, щоб відстояти право киян та повернути землю у власність міста.

Згодом, 21 січня координатор створення Скверу Небесної сотні, керівник ГО "Місто-сад" Євгенія Кулеба створила петицію на сайті Київради з вимогою повернути землю Скверу Небесної сотні киянам. Ініціатива отримала рішучу підтримку мешканців. Документ швидко набрав необхідну кількість голосів, тому вже 2 лютого цю петицію направили на розгляд профільних комісій Київради.

Наприкінці лютого Кулеба заявила, що власник земельної ділянки на вулиці Михайлівський, не полишає наміру побудувати у Сквері Небесної сотні офісний центр.

А у Кличка запевнили, що громада Києва ніколи не підтримає будівництво офісів у сквері Небесної сотні, а міська влада і мер Києва будуть завжди на стороні громади.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував землю, на якій розташований сквер Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути