пʼятниця, 15 лютого 2019 12:32

Студентці медичної академії на видалення пухлини легені потрібна допомога

Автор: Фото надане Лідією Манько
  Пухлина в Ірини має небезпечне розташування: знаходиться в центрі організму й торкається нервових закінчень хребта.
Пухлина в Ірини має небезпечне розташування: знаходиться в центрі організму й торкається нервових закінчень хребта.

16-річна Ірина Манько із Черкас потребує операції на лівій легені. У дівчинки виявили пухлину. Потрібно щонайменше 100 тис. грн. Батьки просять допомоги.

"Іра навчається на першому курсі на фельдшера. Вибрала цю професію, щоб допомагати людям і рятувати їм життя. Вона в нас займається танцями. Весною захворіла на пневмонію. І на початку лютого знову. Коли лікар порівняв попередні знімки й останні, зверху на лівій легені розгледів білу пляму. Направили в тубдиспансер, туберкульоз не виявили. А пляму теж побачили. Сказали, що за розмірами така сама, як була весною.

Після чергового обстеження в одній із лікарень написали, що є додаткове утворення верхнього середньостіння зліва, найбільш вірогідна доброякісного ґенезу (гамартома?). Аналізи в нормі, це означає, що пухлина скоріше всього доброякісна. Але лікарі кажуть, її все одно потрібно видалити, бо не маленька, 5 на 7 см. Розташована в центрі організму й торкається нервових закінчень хребта.

Із 19 лютого Іру госпіталізують в дитячу обласну хірургію. Там її будуть обстежувати й 25 лютого направлять на операцію в "Охматдит". Скільки коштуватиме операція, не знаємо. Але один лікар мені сказав, що в нас має бути не менше 100 тисяч гривень. Там до операції теж буде багато обстежень. Просимо в людей допомоги. Будемо вдячні всім небайдужим людям за підтримку", — розповіла Gazeta.ua мати Лідія Манько.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4991 1991 8462 (батько Манько Сергій Миколайович).

Контакти Лідії Манько: 0 (97) 271 04 37.

Зараз ви читаєте новину «Студентці медичної академії на видалення пухлини легені потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути