вівторок, 10 липня 2018 12:50

Студентці Марії Обець на кохлеарний імплантат потрібно 800 тисяч гривень

Автор: Фото надане Надією Орлик
  Дівчинка повністю втратила слух.
Дівчинка повністю втратила слух.

У 18-річної Марії Обець із села Синарна Оратівського району на Вінничині виявили прогресуючу сенсорну туговухість. Дівчина потребує проведення кохлеарної імплантації. Вартість імплантату 800 тис.грн.

"Проблеми зі слухом у Марійки почалися в 2005 році після перенесення вірусної інфекції. А наступного року вже діагностували двобічну сенсоневральну глухуватість. Дали третю групу інвалідності, а торік - другу. Донечка весь цей час носила слухові апарати. У квітні цього року повністю втратила слух. Лікувалася в інституті отоларингології. Але слух так і не повернувся. Марійка навчається на технолога по переробці тваринництва. Після повної втрати слуху замкнулася в собі. Живе лише надією на операцію, після якої зможе знову чути. Хоче допомагати людям з вадами слуху. Вона в нас добра, весела, пише вірші і малює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брату і сестрі на слухові апарати потрібно 115 тисяч гривень

Я в повному розпачі, бо не зможу сама зібрати потрібні 800 тисяч гривень. Таких коштів мені за все життя не заробити. Я працювала кухарем у дитсадку. Але на початку червня його закрили. Два роки тому поховала чоловіка. Маю ще двох донечок. Найстаршій Ірі 28 років, а найменшій Софії - 17. Виживаємо лише за рахунок городу й зарплати Іри, як менеджера. Сподіваємось на небайдужих людей, які допоможуть нашій Марійці зібрати гроші на імплантат. Подарують їй шанс знову навчатися, чути мене з сестричками й радіти звукам навколишнього світу", - розповіла Gazeta.ua мати Надія Орлик.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку: 5168 7573 6550 2477 (Обець Марія Олександрівна).
Контакти сестри Марії Ірини: 0 (97) 641 05 02.

Зараз ви читаєте новину «Студентці Марії Обець на кохлеарний імплантат потрібно 800 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути