Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2023 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Стратегія дикобраза": журналіст вказав на успіхи України

"Стратегія дикобраза": журналіст вказав на успіхи України
Українська стратегія приносить плоди. Фото: eastnews.ua

Представники адміністрації президента США Джо Байдена назвали контрнаступ України "стратегією дикобраза".

І вона спрацювала, йдеться у статті журналіста The Washington Post Девіда Ігнатіуса.

"Україна виявилася абсолютно неперетравною для російських військових. Напад Путіна на Київ у перші місяці був катастрофічним провалом. "Дикобраз" відтіснив загарбників минулого року в Харкові та Херсоні. І зараз, кілометр за кілометром, Україна повільно просувається на південь і схід", – вказав він.

Мета України зараз змінилась від блокування окупантів до їх вигнання. Але надзвичайно важко прорвати мінні поля.

"Україна ще може досягти своєї мети перерізати російський коридор до Криму цього року і поставити цей приз під загрозу. Але всього за три місяці жовтневий бруд, швидше за все, зупинить просування України", – йдеться у статті.

Російський президент Володимир Путін досі вірить, що зможе виснажити Україну. Він може думати, що якщо втримається, поступливий Дональд Трамп знову стане президентом США і дасть йому те, що він хоче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонський полковник назвав першочергове завдання контрнаступу ЗСУ

Але Путін повинен боротися з трьома "П". Програшем пропагандистської битви, партизанською війною на окупованих територіях та зростанням політичної роздробленості в РФ.

Захисники Глобального Півдня вже схиляються до України. Представники Бразилії, Індії, ПАР та Туреччини зустрілися минулими вихідними у Джидді в Саудівській Аравії, щоб почути українську мирну пропозицію. На зустрічі був і представник КНР.

Війна змінює Росію. Ймовірно, відбуваються глибокі внутрішні зрушення – у режимі Путіна, у сприйнятті Путіна елітами та в ставленні суспільства до війни.

"Роздроблена, деморалізована Росія – диявольський майданчик. У своїй дезорієнтації росіяни прагнуть порядку та перемоги. Відповідно до внутрішніх опитувань, на які посилається Stanovaya, росіяни підтримують Путіна сильніше, ніж до війни, вони зліші на Захід і висловлюють сильну підтримку своїм військам. Внутрішній безлад у Росії ставить перед Путіним серйозну дилему, але це також дуже небезпечно для Заходу. Простий факт полягає в тому, що Росія душить Україну. Проковтнути дикобраза не стане легше, скільки б не тривала війна", – підсумував Ігнатіус.

Удари українських військ по мостах у Чонгарі та Генічеську на Херсонщині призвели до того, що тепер "вони не здатні допомагати ворогу постачати те, що йому потрібно". Йдеться про резерви та ресурси для ведення бойових дій, розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «"Стратегія дикобраза": журналіст вказав на успіхи України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути