Ексклюзиви
вівторок, 08 серпня 2023 12:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонський полковник назвав першочергове завдання контрнаступу ЗСУ

Естонський полковник назвав першочергове завдання контрнаступу ЗСУ
За словами начальник Генерального штабу Естонії, на Запорізькому напрямку росіяни збудували міцну оборону. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Запорізькому напрямку росіяни збудували міцну лінію оборони проти контрнаступу Збройних сил України.

Тож передумовою для повернення окупованого Криму є перерізання сухопутних шляхів постачання російських військ на півдні та сході, заявив начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла, пише ERR.

"Запорізький напрямок, очевидно, допоможе ЗСУ досягти їхньої стратегічної мети. Але лише перерізання сухопутних шляхів сполучення є передумовою повернення Криму. Якщо в решті областей у середньому на один регіон припадає 400 оборонних споруд, то на Запорізькому напрямку їх було 1400", – сказав естонський військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог у паніці – флот РФ активно маневрує в Чорному морі

Українські захисники здатні використовувати всі свої засоби краще та точніше, ніж росіяни.

"У них бойова розвідка перебуває у відносно хорошому стані, що дає змогу максимально ефективно використовувати війська. Тому всі ці удари в глибину слугують тій самій меті й ізолюють війська РФ на полі бою від боєприпасів, їжі та чого завгодно. Це, звичайно, допомагає ситуації", – зазначив Вендла.

Український контрнаступ може показати прогрес до зими, але це залежатиме від дій Росії. Водночас кроки держави-агресорки є непередбачуваними.

1000-кілометрова лінія фронту захищена нерівномірно. Українські війська здатні виявляти проломи в лінії оборони противника,.

На думку естонського полковника, ЗСУ краще навчені тактиці малих підрозділів, можуть завдавати точних вогневих ударів та мають кращу розвідувальну інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Естонський полковник назвав першочергове завдання контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути