Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Стратегічно важливий для РФ: Україна боротиметься за острів Зміїний

Стратегічно важливий для РФ: Україна боротиметься за острів Зміїний
Острів Зміїний. Фото: УНІАН

Україна продовжить боротися за острів Зміїний.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в телемарафоні "Єдині новини", передає "НВ".

Острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Також Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту, пояснив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові нарощують сили на острові Зміїний - у чому причина

За його словами, теоретично це єдиний регіон, через який окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

"Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний - це територія України, і ми її будемо деокуповувати і боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії Росії на території ПМР, з якої вони можуть атакувати західну частину України", - сказав він.

7 травня біля острова Зміїний знищили десантний катер "Серна" та зенітно-ракетний комплекс "Тор" ворога. Також розбили два десантно-штурмові катери типу "Раптор" і серйозно пошкодили ще один такий.

26 квітня українські захисники атакували ворожий пункт управління на Зміїному та знищили зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10". Пізніше розбили три російські ЗРК і серверну з телекомунікаційним обладнанням, потім - знищили ще два російські катери типу "Раптор".

Зараз ви читаєте новину «Стратегічно важливий для РФ: Україна боротиметься за острів Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути