Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 15:26

Столітнє печиво продали за 1400 євро

Столітнє печиво продали за 1400 євро

29 вересня на аукціоні Christie's було продане печиво, виготовлене на початку 1900-х років для учасників експедиції ірландського мандрівника й дослідника Антарктики Ернеста Шеклтона до Південного полюсу. Лот, який оцінювався в 1500 фунтів стерлінгів, був проданий дешевше - за 1250 фунтів (приблизно 1400 євро), повідомляє BBC News.

За словами представника відділення наукових досліджень і подорожей Christie's Ніка Лемборна, незадовго до старту торгів до арктичного печива придивлялись багато потенційних покупців. "Його хотіли отримати не лише музеї, але й безліч приватних колекціонерів", - цитує представника аукціонного будинку Agence France-Presse. Хто саме в підсумку став покупцем печива з експедиції Шеклтона, не повідомляється.

Печиво для експедиції Шеклтона на судні "Німрод" було виготовлене англійською компанією Huntley & Palmers. Борошняний виріб був розроблений спеціально для плавання мандрівників - винахідники рецепта випічки намагались зробити його якомога більш поживним, і додали до нього підвищену кількість молочного білка й вуглеводів. Однак, як зазначають сучасні фахівці, смак і харчові якості печива були далекі від ідеальних, але все ж допомогли команді Шеклтона протриматися в Арктиці.

Найдорожчим печивом шеклтонської експедиції, проданим з аукціону, вважається борошняний виріб, який розколовся. Він пішов з молотка в 2001 році. Тоді за печиво з експедиції 1914 року було віддано 7637 фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «Столітнє печиво продали за 1400 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути