середа, 08 лютого 2017 19:41

Стало відомо, коли в Європі обговорять безвізовий режим

Стало відомо, коли в Європі обговорять безвізовий режим
zn.ua

Скасування українським громадянам візових вимог обговорюватимуть з 28 лютого. Це робитимуть на тристоронніх переговорах Ради ЄС, Європарламенту та Єврокомісії.

Повідомляє Укрінформ.

"Очікується, що новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, від чого залежить безвізовий режим і для України, буде остаточно прийнятий до кінця лютого. Рада ЄС планує розпочати переговори щодо візової лібералізації для України 28 лютого", – розповіли виданню у керівній інституції Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країну, яка гальмує безвіз для України

Профільний комітет Європарламенту ще у вересні 2016 року ухвалив проект резолюції про скасування візового режиму для України та затвердив мандат на переговори з цього питання з Радою ЄС. Далі, за процедурою, керівні інституції повинні погодити спільне рішення, після чого законодавчу резолюцію про безвізовий режим для України має проголосувати Європарламент та затвердити Рада ЄС.

Водночас Рада ЄС ухвалила політичну позицію, що скасування віз для українців може набути чинності лише після затвердження нового механізму призупинення візових режимів для усіх третіх країн. Як очікується, нові правила набудуть чинності до кінця лютого, що відкриє шлях для завершення процесу візової лібералізації для України.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли в Європі обговорять безвізовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути