понеділок, 24 листопада 2008 11:11

Стало відомо, як у Києві зустрінуть Новий рік

Стало відомо, як у Києві зустрінуть Новий рік

Київська влада має намір розпочати святкування зимових свят 12 грудня.

Офіційно столичні святкування розпочнуться 12 грудня виставою у Національному Цирку до свята Миколая.

19 грудня у Палаці підводного спорту пройдуть відкриті міські змагання з плавання на призи Діда Мороза та Золотої Рибки. Тоді ж у Театрі опери та балету для дітей та юнацтва почнуться казкові вистави. 25 грудня дітей будуть розважати у колонному залі КМДА, 31 числа по столичних вулицях у рамках новорічного марафону побіжать переодягнені ватобороді прихильники спорту.

У Палаці Україні Новорічні ялинки триватимуть цілий січень. Окрім того, 7 січня на Михайлівській площі будуть святкувати Різдво, а 19 січня у Гідропарку – Хрещення. Прес-служба мерії повідомляє, що під час масових гулянь центрі Києва організують виличну торгівлю стравами національної кухні та гарячим чаєм. Однак горілку з коньяком та й інші товари у скляній тарі, тут не продаватимуть.

Основні гуляння, також з салютом та концертом, відбудуться у новорічну ніч. Початок свята мерія запланувала на 20:00 31 грудня, а закінчення – на 03:00 1 січня.

До 18 грудня планується тематично оформити головні міські артерії. Традиційно найбільше пощастить Майдану та Хрещатику – їх і прикрасять гірляндами, і підсвітять електричною ілюмінацією. З меншим розмахом пройде приготування до свята у районах.

Головна ж ялинка країни засвітиться 20 грудня о 16:30. Її родзинкою будуть нові іграшки – різнокольорові бички, символи 2009 року, та світлодіодні гірлянди.

35-метрова ялинка, для якої зріжуть 400 дерев обійдеться міському бюджету 500 тис. грн. Частина грошей піде на концерт та феєрверк, частина – на організацію параду дідів Морозів, які пройдуть по Хрещатику за півгодини до запалення, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як у Києві зустрінуть Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути