четвер, 02 липня 2009 17:11

США не впевнені, що КНДР привітає їх ракетою

США не впевнені, що КНДР привітає їх ракетою

США не мають в своєму розпорядженні свідоцтв того, що КНДР має намір запустити балістичну ракету дальнього радіусу дії, яка здатна досягти Гавайських островів. Про це заявили чотири урядовців.

На думку джерел, не ведеться робіт, необхідних для пуску в день незалежності США 4 липня. При цьому вони не унеможливлюють запусків ракет ближнього і середнього радіусу дії, які можуть досягти територіальних вод Японії. Reuters з посиланням на південнокорейські ЗМІ повідомляє, що Пхеньян готовий запустити такі ракети зі свого східного узбережжя протягом декількох днів.

Раніше ЗМІ писали про те, що в КНДР йде підготовка до пуску балістичної ракети, здатної досягти території США. Повідомлялося також, що, вочевидь, КНДР готується до запуску модифікованого варіанту власної ракети "Тепходон-2". Військові Японії припускали, що пуск відбудеться 4-8 липня. КНДР до 10 липня обмежила навігацію в Японському морі.

Пхеньян вже двічі запускав ракету "Тепходон-2". У 2006 році пуск відбувся саме 4 липня, в 2009 році - 5 квітня. Під час здійсненого три роки тому пуску ракета впала після 40 секунд польоту. Цього року ракета пролетіла у бік Гавайських островів 3846 км і впала в Тихий океан. Повідомлялося, що третій ступінь не зміг відокремитися і ракета не вийшла на задану орбіту.

Пхеньян запевняв, що в результаті останнього пуску був виведений на орбіту супутник. Проте космічний апарат так і не був зафіксований, багато хто упевнений, що КНДР проводила військові випробування.

"Тепходон-2" може використовуватися як в мирних, так і у військових цілях.

Напередодні квітневого пуску як мінімум протягом тижня супутники фіксували підготовку до старту - ракету збирали і заправляли.

25 травня 2009 року КНДР провела друге підземне випробування ядерного пристрою.

Кроки Пхеньяну порушують резолюцію Ради Безпеки ООН 1718 від 2006 року, яка вимагає, щоб КНДР не проводила запусків балістичних ракет і ядерних випробувань. Рада Безпеки засудила пуск 5 квітня, а також ухвалила резолюцію про введення нових санкцій проти цієї держави у відповідь на проведення ядерного випробування. Вашингтон і його союзників особливо турбує, що КНДР може продати ядерні і військові технології іншим урядам, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «США не впевнені, що КНДР привітає їх ракетою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути