Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2009 11:20

США не сприймають КНДР серйозно

США не сприймають КНДР серйозно
Пентагон не вважає за необхідне направляти підкріплення до Південної Кореї, заявив в п"ятницю міністр оборони США Роберт Гейтс.

"Я не думаю, що нам варто проводити посилення нашої військової присутності в Південній Кореї", - заявив він під час перельоту до Сінгапуру.

Він відзначив, що поки не отримував даних про пересування північнокорейських військ, які б могли викликати занепокоєння.

"Ми не збираємося здійснювати військові операції проти Північної Кореї, якщо тільки вони самі не зроблять щось, що вимагає військової відповіді", - підкреслив Гейтс.

Кажучи про випробування ядерної зброї та ракет малої дальності, проведених раніше на цьому тижні Пхеньяном, Гейтс відзначив, що в нинішній американській адміністрації, на його думку, "ніхто не вважає, що йдеться про кризу".

"Проте ми зіштовхнулися з двома надзвичайно провокаційними подіями, що супроводжуються агресивною риторикою", - вважає він.

На території Південної Кореї базуються приблизно 28 тис. американських військовослужбовців.

Як писала раніше Gazeta.ua, південнокорейська армія, а також американські війська, що знаходяться на території Південної Кореї, вирішили підвищити рівень боєготовності у зв"язку з погрозами з боку КНДР.

У комюніке, поширеному в четвер міністерством оборони Південної Кореї, наголошується, що "командування об"єднаних сил США і Південної Кореї підвищило боєготовність до другого рівня".

Нагадаємо, 25 травня Північна Корея провела ядерні випробування. За оцінками російських і південнокорейських військових, потужність ядерного заряду досягала 20 кілотонн - в тротиловому еквіваленті це дорівнює бомбі, скинутій США на Нагасакі в 1945 році.

КНДР загрожувала провести ядерні випробування впродовж останніх декількох тижнів - у відповідь на засудження Радбезом ООН запуску 5 квітня ракети дальнього радіусу дії, яка пролетіла над Японією і впала в Тихий океан. Члени РБ пригрозили Пхеньяну посиленням санкцій, зокрема, розширенням списку товарів, що підпадають під міжнародне ембарго.

У відповідь на це Пхеньян оголосив про небажання продовжувати шестисторонні переговори про припинення своєї ядерної програми, відновлені після введених проти Пхеньяну в 2006 році санкцій. Більш того, на знак протесту КНДР оголосила про намір знову запустити АЕС, що виробляє придатний для створення атомної зброї плутоній.

За матеріалами Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «США не сприймають КНДР серйозно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути