пʼятниця, 08 червня 2007 09:39

США не підтримають пропозицію Путіна по ПРО

Нові пропозиції Росії по організації системи ПРО в Європі далекі від бажань Вашингтона і навряд чи отримають підтримку. До такого висновку схиляються військові аналітики, на думку яких, США не відмовляться від розміщення своїх радарів в Польщі і Чехії в обмін на можливість використовувати РЛС в Азербайджані.

Напередодні в ході саміту G8 в Германії Путін запропонував Бушу спільно використовувати в цілях протиракетної оборони Габалінськую радіолокаційну станцію в Азербайджані, яка орендується Росією.

Американських експертів в першу чергу бентежить якість устаткування РЛС, яке значно поступається новим американським радарам.

"Це система раннього сповіщення, і вона менш точна і потужна, ніж наші радари X-band", - заявив представник Агентства по ПРО США Рік Ленер. При цьому він додав, що "США повинні подумати про можливість використовувати там (у Азербайджані) свій власний радар". "Можливість встановити там один з наших радарів була б феноменальною", - додав він.

Подібну думку також висловив російський незалежний експерт з озброєння Павло Фельгенхауер. За його словами, РЛС в Азербайджані не є адекватною заміною радарам ПРО в Східній Європі.

В той же час, за словами помічника російського президента Сергія Приходько, Росія чекає, що США погодяться на російську пропозицію спільно використовувати Габалінськую РЛС, повідомляє Газета.ru.



Зараз ви читаєте новину «США не підтримають пропозицію Путіна по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути