Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2009 12:34

США і Китай можуть наступними вийти з рецесії

США і Китай можуть наступними вийти з рецесії

З усіх країн світу надходять сигнали кінця рецесії. Наприклад, недавній банкрут General Motors знову шукає працівників, повідомляє "Rzeczpospolita". Як пише видання, три найбільші економіки світу показують наразі невелике зростання.

Німецька економіка в минулому кварталі зросла на 0,3 %, хоч перед тим постійно спостерігалося падіння. Кінець рецесії оголосила Франція і Японія. За прогнозами аналітиків Economist Intelligence Unit (EIU), у Єврозони, США і Китаю є підстави для оптимізму.

Ямес Шугг, економіст Westpac Banking Corp., Австралія: "ВВП Великої Британії ймовірно вже почав зростати поряд із економікою США".

Однак попри оптимістичні прогнози, про відновлення говорити ранувато, вважає газета. Більшість економік світу перебувають у значно гірших умовах, ніж рік тому. За даними аналітиків EIU, ВВП Єврозони скоротилося цього року на 4,3%, а ВВП США - на 2,4%.

По матерiалу TVN

Зараз ви читаєте новину «США і Китай можуть наступними вийти з рецесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути