середа, 18 березня 2009 12:35

США декриміналізують гомосексуалізм

США декриміналізують гомосексуалізм
Адміністрація Обами схвалить декларацію ООН про декриміналізацію гомосексуалізму, яку відмовилася підписати колишня адміністрація Джорджа Буша.

Цю декларацію підписали всі 27 членів Європейського Союзу, а також Японія, Австралія, Мексика та три десятки інших країн світу.

Американські посадовці спілкувалися з пресою на умовах анонімності, оскільки Конгрес досі не повідомив про це рішення. Вони впевнені, що адміністрація прийняла рішення підписати декларацію з тим, щоб показати світу, що Сполучені Штати захищають права людини.

"Сполучені Штати є активним захисником прав людини і критикують порушення цих прав в усьому світі, - сказав один з американських чиновників. - США стурбовані насильством та порушенням прав людини стосовно геїв, лесбіянок, транссексуалів та бісексуалів, а також криміналізацією сексуальної орієнтації в багатьох країнах".

Як зазначає Верховний суд США, право бути вільним від кримінальної відповідальності на підставі сексуальної орієнтації "було прийняте в якості невід"ємного права і свободи особистості".

У деяких штатах землевласники та приватні роботодавці допускають дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації. На федеральному рівні геї позбавлені можливості служити в армії.

У грудні минулого року 66 із 192 країн ООН підписали декларацію, це був історичний момент у вирішенні цього складного питання. Проте 70 крайн світу категорично проти гомосексуалізму, наприклад, Організація ісламської конференції. Нагадаємо, що нетрадиційна орієнтація в ісламських країнах карається позбавленням життя, повідомляє TheAssociatedPress.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «США декриміналізують гомосексуалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути