субота, 09 січня 2021 13:00

Справи нападників на Капітолій передали до суду

Справи нападників на Капітолій передали до суду
У результаті зіткнень загинуло п'ятеро людей. Фото: Reuters

До американських судів надійшли справи щодо 52 осіб, які брали участь у нападі на Конгрес США 6 січня 2021 року, повідомляє Міністерство юстиції Америки.

"Федеральний суд округу Колумбія розглядає обвинувачення щодо 13 осіб, які брали участь у нападі на Конгрес США 6 січня 2021 року. Справи ще близько 40 осіб зараз розглядає Вищий суд округу Колумбія", - йдеться у повідомленні.

Обвинувачення включають незаконне проникнення до Капітолію, в тому числі зі зброєю, порушення комендантської години і ряд інших статей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу можуть оголосити імпічмент після завершення президентського терміну

Виконуючий обов'язки прокурора США Майкл Шервін назвав напад на будівлю Капітолію США атакою на один з ключових інститутів країни.

"Наше відомство у співпраці з іншими правоохоронними органами оперативно задіє всі ресурси для виявлення, арешту і початку судового переслідування осіб, які брали участь в злочинних діях в будівлі Капітолія США", - підкреслив він.

Раніше ФБР оголосило нагороду в 50 тис. доларів за інформацію про людей, які пронесли вибухові пристрої на територію Конгресу США.

У поліції Вашингтона заявили, що отримали близько 17 тисяч повідомлень від громадян, які нібито мають інформацію про учасників нападу на Капітолій.

6 січня Конгрес США повинен був затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Дональда Трампа, які увірвалися до будівлі. У результаті зіткнень загинуло п'ятеро людей. Поліція затримала 52 учасників заворушень.

Зараз ви читаєте новину «Справи нападників на Капітолій передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути