субота, 28 квітня 2018 09:37

Справа Сущенка: назвали дату винесення вироку

Справа Сущенка: назвали дату винесення вироку
Вирок затриманому в Росії журналісту Роману Сущенко може бути винесений на початку червня, вважає адвокат Марк Фейгін (на фото)   Фото: gdb.rferl.org

Дебати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка відбудуться 28 травня. Тож вирок може бути винесено вже на початку червня.

Про це заявив громадський захисник Сущенка Марк Фейгін, пише "Укрінформ".

"Те, що наступне засідання у справі Сущенка відбудеться тільки через місяць, певною мірою насторожує. Але чому так, нам ніхто не пояснює. Однак, з іншого боку, треба врахувати російську традицію "довгих свят". Це означає, що перша декада травня взагалі випадає - заради нас ніхто виходити на кілька робочих днів 3-4 травня не буде. Отже, дебати сторін 28 травня, заключне слово Романа. Таким чином, вирок може бути винесено вже на початку червня", - каже Фейгін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романа Сущенка перевели в камеру-одиночку

Він також нагадує про важливість у зв'язку із справою Романа Сущенка візиту в Росію президента Франції Еммануеля Макрона 24-25 травня.

"Судячи з усього, президент Макрон приїде в Росію з главою МЗС Франції. І з приводу Сущенка тут напевно будуть говорити. Також важливо, щоб і українська сторона до того часу тримала це питання на порядку денному".

Напередодні російська влада позбавила Фейгіна статусу адвоката. Хто тепер представлятиме інтереси українця у суді, юрист не розголошує.

"Оприлюднення імені може призвести до того, що й цього адвоката спробують вивести зі справи".

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Зараз ви читаєте новину «Справа Сущенка: назвали дату винесення вироку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути