Ексклюзиви
середа, 06 травня 2020 09:45

Справа Стерненка: ультрас "Шахтаря" підтримали активіста і видалили пост

Ультрас "Шахтаря" виступили на підтримку колишнього голови одеського Правого сектора і активного учасника Євромайдану Сергія Стерненка.

Відповідний пост опублікували на сторінці фанатів футбольної команди в Facebook. Але за кілька годин він був видалений.

"Із подивом і занепокоєнням спостерігаємо за останніми подіями, які фактично розгортають політику країни в протилежий бік у порівнянні з курсом, який був відвойований народом України на Євромайдані та у війні з Росією. Особливу увагу приділяємо маркерним справам, що стосуються громадян України, які системно протистоять проросійським силам. Одна з таких - справа громадського діяча з Одеси Сергія Стерненка", - було сказано в повідомленні.

Автор: ua.tribuna.com
  Ультрас «Шахтаря» виступили на  активіста Сергія Стерненка     на сторінці фанатів футбольної команди в Facebook. Але за кілька  годин  пост був видалений
Ультрас «Шахтаря» виступили на активіста Сергія Стерненка на сторінці фанатів футбольної команди в Facebook. Але за кілька годин пост був видалений

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стерненка викликали в СБУ

Іншою маркерною справою для ультрас "Шахтаря" є справа російського терориста і колаборанта Романа Лягіна. Він один із очільників і провідників російської окупації Донецької і Луганської областей. Справа Лягіна розвалюється в судах, а по суті, саботується. Існує ймовірність, що Лягін не отримає покарання, на яке заслуговує, і гірше того - вийде на свободу.

"Розцінюємо справу Стерненка як наступ на українців з активною громадянською позицією, а розвал справи Лягіна - як потурання антиукраїнським силам", - зазначили в дописі.

Також ультрас "Шахтаря" звернулися до всіх фанатських рухів України із закликом уважно стежити як за суспільно-політичними подіями загалом, так і конкретно за цими двома справами.

На Сергія Стерненка було скоєно 3 напади. Останній - у травні 2018 року. Тоді на нього напали 2 чоловіків. Унаслідок інциденту один із нападників загинув, а сам Стерненко і другий нападник були поранені. 7 квітня генпрокурор України Ірина Венедиктова заявила, що підозру одеському активісту, який смертельно поранив нападника, оголосять в будь-якому випадку.

Зараз ви читаєте новину «Справа Стерненка: ультрас "Шахтаря" підтримали активіста і видалили пост». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути