четвер, 08 жовтня 2020 20:21

Справа Шеремета: до суду хочуть викликати 263 свідка

Справа Шеремета: до суду хочуть викликати 263 свідка
Фігуранти справи відмовлялись від досліджень через недовіру до експертів - адвокат. Фото: Нацполіція

Обвинувачення у справі вбивства журналіста Павла Шеремета хоче викликати і допитати в суді 263 свідка.

Про це заявив адвокат обвинуваченої Юлії Кузьменко Тарас Безпалий в Шевченківському райсуді Києва.

"Я заперечую проти допиту свідків сторони обвинувачення, принаймні, виходячи з того, що в клопотанні, яке надане стороною обвинувачення, зазначене лише прізвище, ім'я, по батькові особи і адреса місця проживання, засоби зв'язку. Для чого всі ці 263 особи, мені особисто незрозуміло… Якщо ми будемо викликати 263 свідки, ми з вами будемо слухатись до того моменту, коли в присяжних закінчаться повноваження", - сказав він.

Варто зазначити, що на засіданні 8 жовтня суд заслухав виступ прокурора, а також однієї з обвинувачених Юлії Кузьменко та її захисника. Інші учасники виступатимуть під час наступного засідання - 21 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: суд продовжить засідання 21 жовтня

Прокурор супроводжував свій виступ аудіо- та відеозаписами, на яких зафіксовані особи, які підклали вибухівку під авто Шеремета, телефонні розмови обвинувачених зі знайомими.

Він зауважив, що телефони підозрюваних "були неактивні" у ніч вбивства Шеремета. Водночас, на одязі одного з обвинувачених - Андрія Антоненка нібито є схожі принти, як на одязі вбивці.

За словами прокурора, Антоненко хотів приховати вихолощену міну, яку тримав вдома, ще одна обвинувачена Яна Дугарь приховувала 7 телефонів і "сумку сапера", а Кузьменко не надала пароль від телефону.

Водночас, захисник Кузьменко у виступі говорив, що його підзахисна є лікаркою, а отже не може бути "особою з низькими моральними якостями", як пише обвинувачення.

Захисник запевнив, що фігуранти справи відмовлялись від досліджень через недовіру до експертів. Він такожнаголосив, що раніше спеціалісти не змогли провести експертизу відеозаписів, де зафіксовані вбивці Шеремета, через погану якість. Водночас, експерти, до яких звертався захист, сказали, що неможливо провести таке психологічне дослідження, на яке посилається обвинувачення.

У свою чергу, Кузьменко заявила, що твердженнями про нібито "культивування величі арійської раси", яке на початку фігурувало як мотив вбивства, її та інших обвинувачених хотіли дискредитувати як захисників України.

28 вересня Шевченківський районний суд Києва визначив трьох основних присяжних для розгляду справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

20 липня 2016 року, близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Торік правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

У травні цього року досудове розслідування у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета завершили.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: до суду хочуть викликати 263 свідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути