четвер, 11 липня 2019 19:31

Співвласник клініки "Борис" оголошений Інтерполом у міжнародний розшук

Співвласник клініки "Борис" оголошений Інтерполом у міжнародний розшук
Фото: "Українські новини"

Співвласник мережі київських медичних клінік "Борис" Лев Хлявич оголошений Інтерполом у міжнародний розшук.

Про це свідчить червона картка Інтерполу з позначкою fugitive wanted for prosecution – розшукується для судового переслідування, повідомляють "Українські новини".

Оголошення в розшук відбулося в кінці січня 2019 року, однак, як повідомило джерело в правоохоронних органах в інтересах слідства трималося в таємниці – Хлявича планували затримати за кордоном. За наявною інформацією, він намагався сховатися у Литві, однак побоюючись арешту, повернувся до України.

Підтверджує міжнародний розшук Хлявича і видання "Комерсант".

Щодо Хлявича правоохоронними органами України та Вірменії порушені кримінальні справи за статтями вимагання, підроблення документів, шахрайство в особливо великому розмірі, неправдивий донос і несплата податків. В Україні справи розслідуються Національною поліцією і Державним бюро розслідувань. Хлявича підозрюють у тому, що він шляхом погроз і підробки документів разом зі спільниками вимагав у вірменських бізнесменів $10 млн. Як стверджує джерело, йдеться про братів Саркисових, мільярдерів, які останніми роками проживають у США і Європі.

Лев Хлявич також розшукується у Вірменії. А до розслідування резонансної справи підключилося також ФБР, оскільки згідно з оперативними даними Хлявич часто буває в США, контактуючи з місцевим криміналітетом.

У клініці "Борис" поки інформацію не коментують. Про Льва Хлявиче відомо не багато. В Україні він відомий як бізнесмен і професійний гравець в покер. Згідно з інформацією з відкритих джерел 2000 року фігурував у кримінальній справі за фактами підробки та незаконного збуту державних страхових полісів в Криму для іноземних туристів.

Деякий час тому Хлявич ініціював у Києві порушення кримінальної справи стосовно братів Сергія та Миколи Саркисових — керівників та співвласників компанії "РЕСО-Гарантія". Бізнесменів Саркисових заочно звинуватили у шахрайстві, однак їх кримінальне переслідування припинено за браком доказів причетності до передбачуваного злочину. Між тим вірменські слідчі звинуватили самого Хлявича у вимаганні. Генпрокуратура України припинила переслідування співвласників "РЕСО-Гарантії".

Зараз ви читаєте новину «Співвласник клініки "Борис" оголошений Інтерполом у міжнародний розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути