середа, 11 березня 2009 17:00

Спілбергу не вистачає грошей

Спілбергу не вистачає грошей
Найбільш прославлений продюсер Голлівуду Стівен Спілберг не може знайти інвесторів на нові проекти своєї студії DreamWorks. Поки режисерові вдалося роздобути лише половину з 325 мільйонів доларів, до яких він "стиснув" кризовий бюджет студії на 2009 рік. Ця сума удвічі менша початкових планів, оголошених влітку минулого року.

Економічна криза і заморожений кредитний ринок серйозно уріжуть можливості американської "фабрики мрій", яка раніше не знала фінансового голоду. Так, студія Paramount з метою економії відмінила в грудні минулого року прем"єри "Соліста" з Джеймі Фоксом та "Виклику" з Денієлом Крейгом, а також скоротила кількість стрічок, що випускаються, з 25 до 20 на рік.

Weinstein Company скоротила більше 10% свого персоналу і перенесла свої грудневі релізи на нинішній рік. Студія Universal урізала бюджет цього року на півмільярда доларів і відмовилася фінансувати "Тентена" - масштабний проект Стівена Спілберга та Пітера Джексона за мотивами бельгійських коміксів.

Зазначимо, що зйомки першої серії "Тентен: Секрет Єдинорога" вже завершилися - Спілберг зняв весь робочий матеріал трохи більше ніж за 30 днів і передав його Джексону, який тепер витратить півтора роки на роботу над спецефектами. Фільм повинен вийти на екрани в 2011 році. Бюджет проекту складає 135 млн доларів, в картині зайняті актори Джеймі Белл, Енді Серкіс та Денієл Крейг.

Відзначимо, що Стівен Спілберг був названий журналом Time одним з сотні найвпливовіших людей сторіччя, видання Life визначило його як "найбільш значущу персону свого покоління".

За матеріалами NEWSru.ua, "Эхо Москвы"

Зараз ви читаєте новину «Спілбергу не вистачає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути