Ексклюзиви
субота, 17 серпня 2024 18:01

Спека до +36℃ й подекуди грози: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня

Спека до +36℃ й подекуди грози: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня
У неділю, 18 серпня, в Україні буде переважно без опадів. Фото: Pixabay

У неділю, 18 серпня, в Україні мінлива хмарність, без опадів.

Лише в західних, Житомирській, Київській, Вінницькій та Черкаській областях вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Про це повідомив Укргідрометцентр.

Вітер завтра переважно південно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі +14...19℃, на півдні країни - до +22℃; вдень +29...34℃, в Кіровоградській, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях - місцями сильна спека +35...36℃, в Карпатах +22...27℃.

У столичному регіоні в неділю мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура по Києву вночі +16...18℃, вдень +31...33℃; по області вночі +14...19℃, вдень +29...34℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцями сильна спека: що прогнозують синоптики на 17 серпня

На 19-20 серпня синоптики прогнозують невелику хмарність, без опадів; лише в західних, вдень 20 серпня і в північних областях - мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі +15...20℃, на узбережжі морів до +23℃; вдень +30...34℃, місцями (у південних, центральних, 20 серпня і у східних областях повсюди) сильна спека +35...37℃, 20 серпня у західних областях +25...30℃.

У столичному регіоні 19-20 серпня невелика хмарність, без опадів; лише вдень 20 серпня мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура по Києву вночі +18...20℃, вдень +32...34℃. По області вночі +15...20℃; вдень +30...34℃, місцями сильна спека +35℃.

Синоптики також попереджають, що 18-20 серпня в Україні, крім Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, 20 серпня і Волинської областей, - надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

В Україні наступного тижня можуть повторно запровадити планові відключення електроенергії.

Причиною відключень може стати спека. Про це розповів в ефірі "Київ 24" директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Омельченко.

Він нагадав, що українська енергетична система перебуває в критичному стані через відсутність резервів і потужностей. Омельченко зазначив, що будь-яке підвищення температури, яке спричиняє зростання споживання електроенергії, може серйозно вплинути на стабільність енергосистеми.

Зараз ви читаєте новину «Спека до +36℃ й подекуди грози: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути