вівторок, 06 червня 2023 14:50

Спека до +27°С і грози: синоптикиня дала прогноз на завтра

Спека до +27°С і грози: синоптикиня дала прогноз на завтра
Вихідними Україну проходитимуть атмосферні фронти, тож дощів побільшає. Фото: pixabay.com

7 червня найвищою очікується температура повітря у Херсонській області, на півдні Одещини та в західній частині Криму, на Черкащині, Чернігівщині та Київщині. Протягом дня там буде +25...27℃.

Найпрохолодніше буде завтра в західних областях, +18...23℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Усі, хто не ввійшов у перелік, належатимуть помірно теплій погоді, +20...24℃.

"Дощі з грозами пройдуть у середу на заході України. Вдень нестійка атмосфера розташується також над північними областями плюс Вінниччина: місцями пройдуть дощі, можливі грози. Південь, схід країни та більша частина центру опиняться у сухій повітряній масі. Вітер очікується переважно південно-східний, на сході місцями північно-східний, невеликий або помірний", – ідеться в повідомленні.

У Києві 7 червня вдень пройдуть локальні дощі, подекуди з грозами. Температура повітря буде високою, максимально +25...27℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низку областей накриють дощі з грозами

Вихідними Україну проходитимуть атмосферні фронти, тож дощів побільшає.

"Поки що температура повітря втримується комфортна, з невеликими коливаннями. Ані сильної спеки, ані серйозного похолодання. Дощі, а точніше, їхня кількість, ніколи нікого не задовольняла: комусь забагато, комусь дуже бракує. Тому разом стежимо особливо ретельно за прогнозами саме опадів", – додала Діденко.

Середньомісячна температура повітря влітку 2023 буде під впливом глобального потепління.

Температура повітря буде вище норми в кожному місяці сезону, сказала синоптикиня Наталія Птуха, яка надала загальний прогноз на все літо поточного року.

За її прогнозом, кардинальних змін не очікується, єдине, ще більше зменшиться інтенсивність локальних короткочасних дощів.

Зараз ви читаєте новину «Спека до +27°С і грози: синоптикиня дала прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути