середа, 21 квітня 2010 10:00

Спеціально для дітей створять список рекомендованих сайтів

Спеціально для дітей створять список рекомендованих сайтів

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі ініціює створення списку рекомендованих для дітей інтернет-ресурсів. Про це на засіданні комісії повідомив її голова Василь Костицький.

"(Ми маємо намір) ініціювати створення списку рекомендованих для дітей інтернет-ресурсів. Я вважаю, що це буде нормально, якщо такий список затвердить комісія, яка є державно-суспільним органом", - сказав він.

Таким чином, комісія підтримала ініціативу Інтернет-асоціації України, яку на засіданні озвучив заступник голови правління асоціації Олександр Ольшанський.

За словами Ольшанського, блокування незаконного контенту в Інтернеті марне, оскільки так званий "чорний список" інтернет-ресурсів постійно зростає.

"Правильна схема зворотна. Повинен бути "білий список", повинні бути сайти, рекомендовані Міністерством освіти, Міністерством культури для відвідин дітьми", - відзначив він.

Ольшанський вважає дану ініціативу достатньо ефективною шляхом вирішення проблеми безпеки дітей в Інтернеті.

Нагадаємо, комісія з моралі в кінці березня обнародувала законопроект, в якому серед іншого ініціює зобов"язання інтернет-провайдерів обмежувати доступ до еротичних сайтів.

Основними завданнями комісії є проведення експертиз продукції і видовищних заходів сексуального або еротичного характеру, що містять елементи або пропаганду насильства, жорстокості, порнографії, і контроль за дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Спеціально для дітей створять список рекомендованих сайтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути