пʼятниця, 15 лютого 2008 12:54

Створений довершений плавальний костюм

Компанія Speedo, відомий виробник виробів для плавання, розробила новий плавальний костюм, який, як показують незалежні тести, є "найшвидшим" в світі.

Костюм LZR RACER зроблений з надлегкої водовідштовхувальної тканини, яка швидко сохне і, за рахунок гладкої поверхні, дозволяє зменшити опір води. Костюм не має жодного шва: деталі з"єднувалися за допомогою ультразвуку.

У костюм вправлені спеціальні панелі, що надають тілу плавця максимально обтічну форму. При цьому спортсменові легко знаходитися в найбільш вигідному положенні і він не втрачає свободи рухів. "Коли я входжу у воду, я почуваюся ракетою", - сказав про костюм Майкл Фелпс, володар декількох світових рекордів і безлічі олімпійських медалей.

Фелпс, як і багато інших видатних плавців, брав участь у розробці костюма. Speedo вивчила тіла більше чотирьохсот спортсменів, випробувала зразки  різних тканин, проконсультувалася з багатьма науковими організаціями, серед яких NASA, Австралійський інститут спорту і компанія ANSYS, яка розробляє ПО для дослідження динаміки рідин, повідомляє Brandnation PR.
Зараз ви читаєте новину «Створений довершений плавальний костюм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути