пʼятниця, 14 квітня 2023 21:49

Союзники України побоюються, що контрнаступ ЗСУ цьогоріч не відбудеться – ЗМІ

Союзники України побоюються, що контрнаступ ЗСУ цьогоріч не відбудеться – ЗМІ
Західні союзники вважають, що ЗСУ проведуть контрнаступ наступного року. Фото: eastnews.ua

Деякі західні чиновники вважають, що до кінця року не буде вирішального контрнаступу України.

Вони вважають, що окупанти змогли побудувати ефективну, передає Bloomberg.

"Настрій серед західних офіційних осіб сильно відрізняється від того, що було наприкінці минулого року, коли Київ здивував союзників та Росію успішними контрнаступами", – зазначає видання.

Союзники стримують очікування та обмірковують сценарій інтенсивних боїв до 2024 року. Джерела кажуть, що у ЄС сумніваються, що 2023 року ЗСУ проведуть успішний контрнаступ на Мелітополь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не повідомляла США плани контрнаступу – ЗМІ

Там кажуть, що звільнення Мелітополя дозволило б розколоти угруповання російських військ у південних областях. Співрозмовники кажуть, що найреалістичнішим сценарієм є просування ЗСУ на 30 км на лінії фронту. Тоді російські лінії постачання виявляться в межах досяжності артилерії ЗСУ, це створить умови для глибокого наступу 2024 року.

Щоб реалізувати ці плани, західним союзникам треба збільшити виробничі потужності та підтримку ЗСУ, додав один із чиновників.

"Навіть менш амбітний ривок буде коштувати тисячі життів, великої кількості боєприпасів і обладнання. Росіяни взимку вибудували багаторівневу оборону у вигляді мінних полів, ровів і бетонних протитанкових пірамід", – підсумував Bloomberg.

11 квітня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські військові можуть піти в контрнаступ влітку. Раніше говорилося про старт операції навесні.

Терміни початку контрнаступу залежать від військового аналізу, а не бажання українців. Контрнаступ України розпочнеться тоді, коли командування зрозуміє, що він буде ефективним, заявив секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Українська армія має декілька варіантів розвитку подій під час наступальної операції, повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Міністр оборони США Ллойд Остін оцінив готовність України до великого контрнаступу. За його словами, наша держава вже має багато можливостей, щоб досягти успіху.

Постійний представник США при НАТО Джуліан Сміт заявляла, що початок контрнаступу України очікується "найближчими тижнями".

Зараз ви читаєте новину «Союзники України побоюються, що контрнаступ ЗСУ цьогоріч не відбудеться – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути