субота, 15 березня 2014 13:14

Рада церков Донеччини закликала українців не проливати кров
1

Фото: Ігоря Козловського з Фейсбук
Автор: Ігоря Козловського з Фейсбук
 

Сьогодні, 14 березня, у прес-центрі Донецької облдержадміністрації відбулася прес-конференція Ради церков і релігійних організацій Донецької області. Їхні представники звернулися до народу України стосовно подій, що відбуваються в нашій країні.

"В цей складний для України час політичні лідери сусідньої держави, нехтуючи міжнародно-правовими зобов'язаннями та порушуючи всі міжнародні договори, які є гарантією міжнародної безпеки, підштовхують наш багатостраждальний народ у прірву війни та розколу України. Ці дії є міжнародним злочином проти людяності, прав і свобод народу, який обрав свій шлях розвитку і свою історичну долю", - йдеться у зверненні.

"Ми звертаємось до всього народу України з проханням почути наш голос, який лунає з її східних теренів. Ми всі різні, але ми єдиний народ! Ми маємо різні світоглядні позиції, відносимось до різних релігійних конфесій, у нас різні культурні уподобання, національні обличчя, ми спілкуємось різними мовами. Серед нас є українці і росіяни, євреї і кримські татари, греки і вірмени та багато інших національностей. Але ми всі прагнемо одного – миру і спокою, злагоди і свободи у єдиній неподільній Україні. У нас одна рідна земля – земля України!", - наголошується у тексті.

Духовні лідери готові до діалогу заради цілісності України.

"Ми прагнемо до миру та схиляємо коліна і молимось Всевишньому, який є Богом всіх народів, про єдність, бо з Ним ми сила, яку не здолати. Ми відкриті до діалогу і тяжкої праці заради того, щоб Схід і Захід, Південь і Північ України були разом в єдиній родині на квітучих землях нашої країни", - заявили вони.

Рада церков і релігійних організацій Донецької області закликає всіх людей доброї волі, всіх небайдужих молитися за мир, спокій, цілісність та єдність нашої країни, за мирний шлях врегулювання будь-якого військового протистояння і працювати разом над розбудовою нашої Вітчизни.

"У нас одна спільна мета – вільний і високодуховний народ, що зорієнтован на моральні та духовні цінності, громадянське зріле і відкрите до діалогу суспільство та демократична правова держава Україна, яка сама вільно обирає свій історичний шлях! Досить кровопролить! Земля наша стогне від крові, розбрату і насильства. Нам конче потрібна ціннісна і змістовна єдність нашого народу. В єдності наша сила! Ми сильні тільки тоді, коли ми разом!", - додається у зверненні.

Ради церков і релігійних організацій Донецької області представляли секретар Ради - голова Екуменічної комісії Донецько-Харківського екзархату УГКЦ о. Тихон Кульбака, муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов, проректор Донецького християнського університету Олег Штейн та Президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків Ігор Козловський.

Зараз ви читаєте новину «Рада церков Донеччини закликала українців не проливати кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути