середа, 01 вересня 2021 07:46

Сотні українців просять забрати їх із Афганістану

Сотні українців просять забрати їх із Афганістану
Сотні українців просять про евакуацію з Афганістану. Фото: pnk.tv

Близько 200 українців лишилися в Афганістані та просять про евакуацію. Крім того, чотири країни попросили Україну допомогти вивезти своїх громадян.

При цьому ситуація з кількістю охочих евакуюватися постійно змінюється, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час свого робочого візиту у складі української делегації до США.

"Хтось два тижні про себе не заявляв, а потім заявив. А хтось заявив, а потім полетів іншим літаком, бо з'явилася така можливість. Тому ця цифра плаває, але ніхто не буде кинутий напризволяще. В Афганістані залишають люди, зокрема діти і жінки, для яких виїхати зараз звідти - це можливість уникнути загрози їхньому життю та безпеці", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи "Талібану" показали, що залишили військові США в аеропорту Кабула

На запитання, чи може допомога України в евакуації громадян інших країн бути використаною як геополітична перевага і плюс у стосунках з іншими державами, Кулеба відповів: "Не треба торгувати людським горем і намагатися перетворювати в маркетинг. Ми не займаємося саморекламою, ми просто робимо свою справу. Наші партнери це цінують".

Міністерство оборони США оголосило про завершення своєї операції з евакуації з Афганістану громадян США та афганців та виведення своїх військових з країни. Останній C-17 відлетів з Міжнародного аеропорту Хаміда Карзая 30 серпня. Хоч військова евакуація завершена, дипломатична місія для виведення громадян США та вразливих афганців, які хочуть виїхати, продовжиться.

Усього з 15 серпня, після того, як угрупування "Талібан" захопило владу в Афганістані, авіатранспортом з країни вивезли понад 120 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Сотні українців просять забрати їх із Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути