неділя, 15 липня 2018 11:55

Сотні туристів застряли на українсько-білоруському кордоні

Сотні туристів застряли на українсько-білоруському кордоні
У Білорусі на міжнародному автодорожньому пункті пропуску "Нова Гута" утворилася черга на в'їзд до України. Фото - Mobus.com

У Білорусі на міжнародному автодорожньому пункті пропуску "Нова Гута" утворилася черга на в'їзд до України. Стоять автобуси з клієнтами туристичних фірм.

Починаючи від полудня 14 липня масово прибувають до цього пункту пропуску по 5-6 автобусів одночасно. У найближчих пунктах пропуску, здатних приймати автобуси, черг не спостерігається. Про це пише білоруське видання "Белта".

"Це говорить про недостатньо ефективне планування маршрутів з боку туроператорів. Туристичні компанії не враховують рекомендації Держприкордонкомітету про рівномірний розподіл автомобільних перевезень груп туристів, що прямують як на відпочинок, так і повертаються в країну", - заявив представник Державного прикордонного комітету Антон Бичковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці знімуть фільм про порятунок дітей з таїландської печери

За його словами, задіяні всі робочі місця з залученням резервів.

"Прикордонний контроль займає не більше десяти хвилин на один такий транспортний засіб при нормативі 15 хвилин. Від 14.00 по 18.00 оформили 22 туристичних автобуса. Пропускна здатність Нової Гути становить чотири автобуси на годину, і при такій кількості транспортних засобів час очікування може досягати до шести годин", - повідомив представник білоруського Держприкордонкомітету.

У столичному аеропорту "Київ", на летовищах Албанії та Грузії сотні українських туристів по кілька годин чекали своїх рейсів. Деякі — понад добу.

Зараз ви читаєте новину «Сотні туристів застряли на українсько-білоруському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути