пʼятниця, 12 березня 2010 14:53

Сотні голодних зімбабвійців з"їли слона (ФОТО)
6

Фото: Фото: Daily Mail

Британська газета "The Daily Mail" опублікувала фотографії, які за словами журналістів "говорять виразніше про голод в Зімбабве, аніж будь-які політики". На них, сотні голодних жителів Зімбабве збіглися за м"ясом до туші мертвого слона в Національному заповіднику Гонарецоу.

Використовуючи мачете, сокири та ножі, місцеві жителі швидко розчленували на м"ясо шеститонну тушу слона. На те щоб повністю розпатрати померлу тварину їм знадобилося всього одна година і 47 хвилин.

Кожну частину слона, навіть вуха та хобот забрали в їжу, залишивши на землі лише величезний скелет. Кістки, втім скоро теж забрали для того, щоб зварити суп, і від тварини лишилися лише криваві сліди на піску.

Фотограф Девід Кацлер розповів, що тушу слона побачив один з місцевих жителів глибоко в лісі. За 15 хвилин звідусіль прибули люди.

"Жінки встали кільцем навколо слона, а потім чоловіки почали битися між собою, щоб першими дістатися до нього. Пізніше частину м"яса з"їли одразу, а частину повісили сушитися. Всі навколишні села святкували декілька днів", - розповів фотограф.

"Ці фотографії безперечно приголомшують. Але вони ілюструють жахливі міри, на які доводиться йти зімбабвійцям, щоб вижити за правління Роберта Мугабе", - пише The Daily Mail.

Червоний Хрест попередив, що ситуація в колишній британській колонії є "критичною", адже близько чверті населення країни (2.17 мільйони осіб), вимагають термінової допомоги продуктами харчування.

Gazeta.ua за матеріалами The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Сотні голодних зімбабвійців з"їли слона (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути