Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2015 08:00

Шосте віче, маніфест Майдану і масштабне автопікетування Межигір'я (29 грудня)
10

 

29 грудня на Майдані Незалежності зібралося шосте Народне віче.

 

Народний депутат Олександр Турчинов зачитав текст маніфесту всеукраїнської організації "Майдан". Десятки тисяч учасників та активістів одноголосно за нього проголосували.

 

Маніфест у найближчій перспективі передбачає звільнення та реабілітації всіх заарештованих активістів і припинення терору проти майданівців. Також у документі йдеться про відставку міністра МВС Захарченка, та інших організаторів силового розгону студентів 30 листопада і побиття людей 1 грудня на Банковій.

Ще один пункт маніфесту - відставка уряду Миколи Азарова і формування нової більшості у Верховній Раді. Мітингувальники також проголосували за розробку нової конституції.

Із Європейської площі у цей час виїжджає Автомайдан. Активісти прямують до резиденції Віктора Януковича у Межигір'я.

 

Це був найбільший за масовістю "Автомайдан" - близько тисячі автівок та трьох тисяч людей розтяглися на п'ять-сім кілометрів.

У Нових Петрівцях активістів зустрів кордон даішників і "Камазів". Учасникам вдалося прибрати ці автомобілі зі шляху та продовжити рух.

 

За 300 метрів до будинку Віктора Януковича мітингувальників чекала стіна з автобусів і внутрішніх військ. Перед нею активісти провели мітинг з імпровізованої сцени на даху мікроавтобуса.

 

"Географія Майдану розширилася – нам до перемоги бракує триста метрів, і ми їх пройдемо", - сказав Олег Тягнибок під час виступу.

Пікетувальники привезли зі собою оббиту чорною тканиною труну з надписом "Для політичного трупа", яку залишили біля ніг міліціянтів неподалік входу до Межигір'я. Тут же на асфальті пікетники намалювали фарбою ялинку з надписом "Вітя, чао!".

 

"Нехай влада не думає, що можна сховатися за високими парканами і не чути людей. Сьогодні - попереджувальна акція. Вони побачать, як нас багато, і ми не боїмося. А наступного разу сюди прийдуть мільйони", - зазначив Кличко.

 

Після цього "Автомайдан" рушив до будинків прем'єра Миколи Азарова та колишнього глави президентської адміністрації Віктора Медведчука. У останнього мітингувальники пошкодили ворота.

 
 

У свою чергу Медведчук заявив, що продовжить відстоювати свої погляди.

"Їм хочеться воювати? Я воювати вмію. Гірше дурня може бути тільки активний дурень", - наголосив Медведчук.

Тим часом організатора "Автомайдану" Дмитра Булатова уже викликають на допит до МВС.

Знаменита поетеса Ліна Костенко висловилася щодо Майдану: "Якщо я ще раз почую, що Україна встала з колін, я випишусь з українців... Як на мене, нинішнє обурення - молодь здебільшого підняла. Старші дуже переживають, у старших сльози стоять на очах від того, що зараз відбувається. Але сказати, що Україна встала з колін, не можна, тому що ця молодь ніколи не стояла на колінах".

Акція під апартаментами Пшонки та зеленка в обличчя Луценку (28 грудня)

Зараз ви читаєте новину «Шосте віче, маніфест Майдану і масштабне автопікетування Межигір'я (29 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути