вівторок, 21 квітня 2009 13:08

Сомалійські пірати звільнили філіппінський танкер

Сомалійські пірати звільнили філіппінський танкер
Сомалійські пірати звільнили філіппінський танкер "Столт Стренс" з 23 членами екіпажу на борту. Пірати утримували судно більше п"яти місяців.

Декстер Кастодіо, представник філіппінської компанії Sagana Shipping Inc., якій належить судно, відмовився коментувати пресі запитання про те, чи був сплачений викуп. За його словами, переговори з піратами були складними і тривалими.

Тим часом, родичі захоплених моряків розповіли, що раніше пірати вимагали за звільнення танкера 5 мільйонів доларів США, але минулого тижня вони знизили розмір викупу до 2,2 мільйонів доларів. Асунсьйон Пачеко, дружина 62-річного капітана танкера Абелардо Пачеко, заявила, що викуп був заплачений, але вона не знає точної суми.

Повідомляється, що один член екіпажу (всі моряки - філіппінці) хворіє, але загрози його життю немає. Зараз судно прямує в територіальні води Кенії.

Хімічний танкер "Столт Стренс" був захоплений піратами в Аденській затоці 10 листопада 2008 року. Танкер прямував з вантажем фосфорної кислоти з сенегальського порту Дакар в індійський порт Кандла.

Нагадаємо, минулої п"ятниці, 17 квітня, сомалійські пірати звільнили ліванський суховантаж "Сі Хорс". Розмір викупу за звільнення склав 100 тисяч доларів США. Зараз пірати утримують в полоні 16 судів і близько 300 моряків.

За матеріалами: AP, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати звільнили філіппінський танкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути