середа, 14 жовтня 2009 12:55

Сомалійські пірати вимагають $4 мільйони за звільнення іспанського судна

Сомалійські пірати вимагають $4 мільйони за звільнення іспанського судна
Сомалійські пірати вимагають 4 млн доларів за звільнення іспанського риболовецького судна Alakrana з 36 членами екіпажу на борту, до складу якого входять 16 іспанців. Про це повідомляє в середу AFP з посиланням на слова одного з піратів, ім"я якого не розкривається, передає РІА Новости.

Корабель був захоплений 2 жовтня в Індійському океані. Морські розбійники вже нападали на це судно 4 вересня, але тоді екіпажу вдалося відірватися від переслідувачів.

На початку жовтня на допомогу риболовецькому судну попрямував іспанський військовий фрегат Canaria. Незабаром вдалося затримати двох піратів, що відплили на невеликому човні від захопленого судна. Розбійники були доставлені на суд до Мадрида.

Під час допиту один із заарештованих заявив, що він і його товариш насправді не пірати, а мирні рибаки, що промишляли недалеко від берегів Сомалі. За його словами, справжні пірати змусили їх брати участь в захопленні судна Alakrana, а потім дозволили їм піти. Саме у цей момент їх і затримали іспанські військові.

Пізніше пірати оголосили головну умову для початку переговорів по звільненню судна - вони зажадали негайного звільнення заарештованих товаришів.

Не дивлячись на всі зусилля міжнародного співтовариства, сомалійські пірати продовжують напади на кораблі в Аденській затоці. У пошуках здобичі морські розбійники все частіше виходять в Індійський океан і Аравійське море. З початку 2009 року сомалійські пірати вчинили напади на більш ніж 200 суден. Минулого року морські розбійники захопили 49 кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати вимагають $4 мільйони за звільнення іспанського судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути