четвер, 25 лютого 2010 13:39

Солдати НАТО "помилково" розстріляли 10 афганських підлітків (ФОТО)

Вбивство десяти мирних громадян, у тому числі восьми неповнолітніх, в районі Наранг афганської провінції Кунар, вчинене солдатами НАТО в грудні, відбулося через хибні розвіддані. Більше того, подібний рейд взагалі не мав бути дозволений командуванням, з"ясувалося в ході розслідування, яке провела британська газета The Times.

В НАТО стверджують, що ударний загін розшукував вночі поблизу пакистанського кордону відому групу повстанців, які здійснила до цього ряд насильницьких акцій. Вбиті солдатами підлітки нібито брали участь у виготовленні та розповсюдженні саморобних вибухових пристроїв.

Але в даний час джерела сходяться на думці, що жертви, яким було від 12 до 18 років, не мали відношення до діяльності бойовиків. Більше того, джерела в НАТО кажуть, що цей рейд командування не мало право дозволити.

"Знаючи те, що ми знаємо тепер, це була, можливо, невиправдана операція І тепер вже ми не вважаємо, що розгромили групу бойовиків", - повідомив військовий в Кабулі.

Командування військового контингенту розуміє, що вбивства мирних жителів призводять лише до зростання озлобленості серед місцевого населення. Незалежна комісія з прав людини повідомила, що за останні тижні загинуло вже 63 мирних афганця.

Керівник розслідування з афганської сторони Асадулла Вафа повідомив, що за кожного вбитого буде виплачено по 2000 доларів компенсації.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Солдати НАТО "помилково" розстріляли 10 афганських підлітків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути