вівторок, 15 серпня 2023 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу назвав пріоритетну мету СВО, і це не "Київ за три дні": "кульбіт" викликав бурю у мережі

Шойгу назвав пріоритетну мету СВО, і це не "Київ за три дні": "кульбіт" викликав бурю у мережі
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав пріоритетну мету СВО. Фото: РИА Новости

У Росії назвали чергову мету так званої СВО і традиційно поскаржилися на Україну.

Виявляється, у лютому 2022 року Росія розпочала повномасштабну збройну агресію проти України, щоб за півтора роки потому повертати з українського полону своїх військовослужбовців. Таку заяву зробив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, якого цитують російські пропагандистські ЗМІ.

Під час чергової конференції з міжнародної безпеки у Москві Шойгу заявив, що одним із головних завдань вторгнення в Україну нібито є звільнення полонених російських окупантів.

За словами голови міноборони, одне з пріоритетних завдань спецоперації – це звільнення російських військових з українського полону.

Він наголосив, що російською стороною було налагоджено взаємодію з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, представники якого надають значну підтримку у встановленні місцезнаходження тих, що потрапили в полон, а також забезпеченні прав військовополонених, передбачених нормами міжнародного гуманітарного права.

При цьому представник держави-агресорки, яка неодноразово зривала обміни полоненими, відмовляється від пропозицій провести обмін у форматі "всіх на всіх", а також помічена в порушеннях Женевської конвенції щодо поводження з полоненими, взявся звинувачувати в "недоговороспроможності" Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП відповіли на чергові абсурдні заяви Кремля щодо окупованих територій України

Як зауважив Шойгу, ця робота "складна та делікатна", враховуючи недоговороспроможність керівництва України. Міністр додав, що Росія продовжить робити кроки, спрямовані на повернення російських військових на батьківщину.

Подібний "кульбіт" викликав бурю у мережі

"Шойгу: визволення солдатів Росії з полону є одним з головних завдань СВО. А знаєте, як можна було уникнути вирішення цього завдання? Не починати, бл*ть, війну, кретини ви їб*чі!", "Можна ще багатьох повернути, забравшись нах*й з України всім складом", "А ті, яких вони в мобільних крематоріях спалюють, це типу звільнені вже?", "Виведи війська за поребрик – і Україна ваших полонених вам за поребрик же і випхає. Дебіл", "Так ось які були завдання", – пишуть користувачі Twitter.

Іронічно прокоментував заяву Шойгу і російський правозахисник Микола Полозов, який захищав українців та кримських татар, яких окупанти захопили у заручники, зокрема у тимчасово окупованому Криму.

"Одне із пріоритетних завдань спеціальної військової операції – звільнення російських військовослужбовців з українського полону" – Шойгу. Від творців "Київ за три дні". Наступне пріоритетне завдання СВО – підписання акту про власну капітуляцію путінським рейхом", – написав Полозов.

Країна-агресорка Росія хоче контролювати усі українські регіони, які раніше були "вписані до російської конституції".

Також у Кремлі заявили, що не бачать підстав для мирної угоди з Україною і пригрозили "продовжувати так звану СВО в майбутньому". Про це у коментарі New York Times заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, РФ "хоче контролювати всі регіони, які наразі записані в Конституції країни як російські". Зокрема, це Крим, Херсонська, Запорізька, Донецька та Луганська області України.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу назвав пріоритетну мету СВО, і це не "Київ за три дні": "кульбіт" викликав бурю у мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути