Ексклюзиви
четвер, 13 липня 2023 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу позбувся генерала, який визнав невдачі Росії на фронті

Шойгу позбувся генерала, який визнав невдачі Росії на фронті
Штаб 58-ї загальновійськової армії дислокується в окупованому місті Бердянськ. Фото: скріншот

Міністерство оборони Росії звинуватило високопоставленого російського генерала, командувача російськими військами в Україні Івана Попова у зраді.

Він визнав проблеми та втрати РФ на Запорізькому напрямку, пише CNN. Через декілька днів росіянина звільнили з посади.

"Попов був командувачем 58-ї армії, яка веде запеклі бої проти ЗСУ в Запорізькій області. Він підняв питання про відсутність контрбатарейної боротьби, відсутність станцій артилерійської розвідки та масову загибель і поранення окупантів від української артилерії", – зазначає видання із посиланням на аудіо, яке опублікував у Telegram увечері в середу депутат російського парламенту, колишній заступник командувача Південним військовим округом Андрій Гурульов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі саміту НАТО Шойгу заговорив про "невдалий" контрнаступ ЗСУ

Попов один із найвищих офіцерів, які брали участь у війні. Штаб 58-ї загальновійськової армії дислокується в окупованому місті Бердянськ. Їхня база розташовувалася у готелі "Дюна", який нещодавно зазнав удару. Тоді загинув російський генерал Олег Цоков.

"Я також підняв низку інших проблем і висловив це на найвищому рівні відверто і вкрай жорстко. Я не мав права брехати, тому окреслив усі проблемні моменти, які сьогодні є в армії РФ щодо бойової роботи та забезпечення. Міністр оборони Сергій Шойгу підписав наказ і позбувся мене", – сказав на записі генерал, звинувативши Кремль у державній зраді.

Українські військові ліквідували російського генерал-лейтенанта Олега Цокова у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області. Російський генерал був знищений унаслідок влучання по готелю "Дюна", розташованому на території Приазовкурорту. Певний час саме там проживало військове керівництво ворога. Також недалеко було розташування ворожої протиповітряної оборони.

Українські війська продовжили наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Завдали прямого удару по готелю в окупованій Запорізькій області, де знаходився штаб 58-ї загальновійськової армії РФ.

Російські джерела стверджували, що українські сили, нібито, завдали ударів касетними боєприпасами, наданими Заходом. В ISW не бачили візуального підтвердження цьому.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу позбувся генерала, який визнав невдачі Росії на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути